Ads Top

Philips kondigt succesvol toepassen 3D hologrammen hartingreep aan

Philips en RealView Imaging hebben een klinisch onderzoek afgerond waaruit is gebleken dat het mogelijk is minimaal invasieve ingrepen bij structurele hartaandoeningen uit te voeren op geleide van een vernieuwende realtime holografische 3D-visualisatie- en interactietechnologie. In het pilotonderzoek met acht patiënten dat werd uitgevoerd in samenwerking met het Schneider Medisch Centrum voor Kinderen in Petach Tikva, Israël, werd de vernieuwende visualisatietechnologie van RealView gebruikt om interactieve, realtime holografische 3D-beelden weer te geven die waren verkregen met interventionele röntgen- en cardiale echografiesystemen van Philips.
Niet alleen konden de artsen van het behandelteam het hart van de patiënt op een 2D-scherm zien, maar men kon tijdens een minimaal invasieve ingreep aan een structurele hartaandoening ook zonder speciale brillen gedetailleerde 'in de ruimte zwevende' dynamische holografische 3D-beelden van het hart bekijken. De artsen konden daarnaast de geprojecteerde 3D-hartstructuren manipuleren door de holografische massa's vóór hen aan te raken. Het onderzoek toonde de potentie van de technologie aan om de wijze waarop procedures aan het hart en de hartstructuur worden uitgevoerd, en de beeldondersteuning en geleiding daarbij, te verbeteren.
"Met de holografische projecties kon ik intuïtief de ruimtelijke 3D-anatomie van het hart van de patiënt begrijpen en onderzoeken, maar het was tijdens de procedure ook mogelijk de interactie tussen mijn instrumenten en het weefsel in schatten," aldus Dr. Einat Birk, directeur van het Instituut voor kindercardiologie in het Schneider Medisch Centrum voor Kinderen, Petach Tikva, Israël.
De resultaten van dit pilotonderzoek zullen door Dr. Bruckheimer worden gepresenteerd op het 25e symposium van Transcatheter Cardiovascular Therapeutics (TCT), gesponsord door de Cardiovascular Research Foundation. De presentatie wordt gehouden op dinsdag 29 oktober (hoofdzaal; plenaire sessie V). Volg deze koppeling voor meer informatie.
"Ons uiteindelijke doel is de toekomst van de gezondheidszorg vorm te geven met vernieuwende oplossingen die de klinische capaciteiten versterken en patiëntuitkomsten verbeteren," aldus Bert van Meurs, algemeen directeur Integrated Clinical Solutions en directeur marketing voor Imaging Systems bij Philips Healthcare. "Door samen te werken met partners die onze passie voor innovatie delen, zijn we erin geslaagd de haalbaarheid en potentiële waarde aan te tonen van de eerste holografische visualisatietechnologie ter wereld voor geleide ondersteuning bij minimaal invasieve ingrepen."

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.